četrtek, 25. oktober 2012

Da ne pozabim

Prva stvar, ki je potrebna za dobro fotografijo je to, da ima fotografija zgodbo in pomen. Zato je zelo pomembno, da hodimo naokoli z odprtimi očmi in tako je tudi nastala naslednja fotografija.

1. Najdeš zgodbo jo zajameš s fotoaparatu. Vendar to včasih ni dovolj, da bi navdušili občinstvo s našemu izdelku. Včasih naše oči vidijo zgodbo drugače kot pa oči opazovalca. Na tej fotografiji vidite praktično RAW fotografijo. Vse kar sem naredil je to, da sem jo izvozil v JPEG. Zgodba je v tej domiselni rešitvi katero uporabljajo na Slovenskih železnicah (SŽ). V kolikor pod vagone postavijo COKLO zraven izobesijo tudi znak, ki železničarja opozori na to, da je v kolikor hočejo vagone odpeljati odmakniti COKLO.



 
2. V resničnem svetu ta napis pade takoj v oči na zgornji fotografiji pa nisem v to ravno prepričan. Zato sem malo poudaril rumeno barvo in s tem povzročil, da znak in cokla malo bolj izstopata. Vendar tudi s tem nisem bil dovolj zadovoljen in tudi če bi poudaril samo napis in coklo se mi zdi, da bi potem že preveč kričala in bi slika izgubila na kakovosti.





 
3. Zato sem se odločil za enostaven fotografski trik ki se imenuje “color splash”. Uspelo je sedaj je prva stvar, ki ti pritegne pogled napis COKLA in naslednji trenutek ti potegne pogled na coklo samo.
 
4. Verjetno se nepozorni opazovalci sprašujete zakaj je tukaj še ena enaka fotografija kot je zgornja. Moram vas razočarati ta fotografija je drugačna le pozorno poglejte coklo in opazili boste razliko. Res ni velika razlika vendar je ta razlika zahtevala več energije in vsega kar pač tovrstno početje od tebe zahteva kot pa celoten proces do te točke.







Nisem pristaš tako drastičnih obdelav. Svoji  fotografij nite ne obrezujem ampak to delo karseda opravim že v fazi zajemanja fotografije.

Ni komentarjev:

Objavite komentar