torek, 25. junij 2013

Dan samostojnost in enotnost

Danes je drzavni praznik, ki naj bi nas spomnil kako smo bili leta 1991 enotni v tem da si zelimo samostojno drzavo. Danes je malokdo zadovoljen s drzavo v kateri zivimo.

Vendar je na koncu to le nasa drzava. Na naso zalost so si jo ljudje ki so odigrali vidne vloge pri osamosvojitvi prilastili drzavo in poskrbrli da so nedotakljivi. Ce se jih pa ze slucajno kdo dotakne pa so za to takoj krivi oni iz drugega politicnega pol. Vse skupaj ze na trenutke spominja na telenovelo kjer scenarist nima ideje in nenehno uporablja isto zgodbo. Ljudje pa zadadi cene ki jo placujejo za nastanek te telenovele jo spremljajo. V njo si pa ne zelijo poseci ker bi to scenarist takoj preprecil in jih odstranil iz zgodbe.

Ali je Slovenija samostojna?
Nebi reku da je namrec na nas iz raznih strani pritiskajo razlicni zunanji faktorji. Veliko drzav ima do nas suzenski odnos in mislijo da zaradi nase majhnost nimamo svojega jaza. Pokeg tega se nasa "mati" evropa do nas obnasa bol macehovsko kot pa materinsko. S svojim pripororocili nam ukazuje kako in kaj. Saj ne recem da nam hocejo slabo na celi crti. Samo ne morem izgobiti obcutka da s poinenovanjem ukazov priporocila pomeni nekaj slabega. Saj so vsi dokumenti v zgodovini s lahkimi in nezavezojocimi naslovi in tezko vsebino povzrocili nekaj slabega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar