četrtek, 19. julij 2018

Kaj vse te lahko preseneti, ko se odločiš obiskati Plitvička jezera?

 Veliko stvari je, ki te presenetijo. Že takoj na začetku te pričaka rumena zapornica za na parkirišče. Ja pravilno si uganil treba je plačati parkirnino. Res je, da je parkitnina na uro 7 kun oziroma evro. Pa saj nebi bilo veliko če nebi vstopnina za v park znašala 250 kun(cca. 35€) na osebo. 
Pa, da ne bom samo o cenah naj povem, da sva obisk jezer planirala v nekoliko slabšem vremenu. Tako naj bi bilo tudi ostalih obiskovalcev manj. Saj vsak, ki je kdaj bil v Piltvicah ve, da se je izogibati nasproti hodečim ljudem velikokrat zelo neprijetno. Pa sva se kljub res slabemu vremenu (na konci naju je celo zmočil dež)  morala neprestano umikati nasproti hodečim. Poleg tega je zelo težko posneti dobro fotografijo saj ti v kader neprestano hodijo ljudje. Pa vseeno mislim da mi je uspelo narediti kar nekaj dobrih fotografij.
 Obisk kot tak je potekal zelo normalno. Prvo malo hoje potem vožnja z ladico po jezeru. Nakar še veliko hoje po ozkih majavih mostičkih mimo prečudovitih slapov. V parku je tudi veliko prostora za odmor in klopi.
 Vendar te lahko tudi na umirjenem sprehodu po parku kaj oziroma kdo preseneti. Kako? S sekiro. Ne na srečo ni šlo za kakšnega turista ki bi mu žena sredi obiska povedala, da ga je na dopustovanju varala. Šlo je za čuvaja parka, ki je kar iz nenada iz torbe potegnil sekiro in s njo začel zabijati žreblje v stopnice. Britanskega turista je zgrašil za slabi meter in vsi smo bili šokirani. Vsi razen čuvaj ki je po nekaj za nas nepričakovanih udarcih pospravil sekiro in se odpravil naprej.
Po preživetemu šoku s sekiro sva prišla na vrh in počakala na znameniti cestni vlak, ki naju je popeljal na izhodiščno točko. Vožnja s vlakom je trajala približno 10 minut.
A tu še ni bilo konec dogodivččin v Plitvicah. Namreč avto sva še morala spraviti iz parkirišča. Ker je potrebno parkirnino plačati na uro je treba po obisku seveda to poravnati. A tu nastane problem. Namreč s punco sva imela kune točno preračunane in sva zadnje dala za vstop v park. Tako nama za plačilo parkirnine ni ostalo dosti kun. Je že res, da sprejemajo evre ampak samo bankovce vrnejo pa kune. Najmanjši bankovec v denarnici je pa bil 20€. Ker nisem želel celo leto imeti kun v denarnici sem se opravil in zamenjal evre v kune. V menjalnci so mi na srečo vrnili evre in ravno dosti kun, da sva lahko poranala pakirnino.
Tako nekako je izgledal obisk Plitvičkih jezer.
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar